Extra Info

Lunch, duurzaamheid in de praktijk 12:30 – 13:30 uur

Rio aan de Maas: Lokale Initiatieven voor Mondiale Duurzaamheid gaat niet alleen over duurzaamheid, maar probeert ook zelf in de praktijk te brengen. In de catering beperken we daarom voedselverspilling zo veel als kan. Als extraatje bieden we ook een kop soep met brood aan. Niet zomaar soep, maar soep gemaakt van ingrediënten die anders weggegooid zouden worden. Die worden één dag voor ze over hun houdbaarheid heen zijn tot soep verwerkt. En natuurlijk kunnen alle deelnemers de hele dag naar hartenlust Fair Trade koffie en thee drinken!

 

Tentoonstelling over de hele dag

Tijdens Rio aan de Maas is er een tentoonstelling in en rond de Van Nelle Ontwerp Fabriek. De tentoonstelling zal de bezoekers prikkelen en het thema duurzaamheid vanuit een andere dimensie weergeven. Bezoekers kunnen zich in de tentoonstelling even onttrekken aan de hectiek van de dag. Onderwerpen die in de tentoonstelling de ruimte kunnen krijgen zijn eco-mobiliteit, ‘druppel voor druppel’, duurzame stad 2040, en andere zaken.

 

Dagvoorzitter

De dagvoorzitter is Teun van de Keuken. Hij schrijft (o.a column over duurzamheid in Parool) en maakt en presenteert televisieprogramma’s, waaronder De Slag om Brussel, en Landroof. Ook is hij al jarenlang verslaggever voor de Keuringsdienst van waarde, een programma over de gekte die voedselindustrie heet. Zo verwierf hij bekendheid door zijn Tony’s Chocolonely’s; nadat hij enkele jaren programma’s had gemaakt over de schrijnende slavernij in de cacao industrie gaf hij zichzelf aan als chocoladecrimineel. Als consument van slavenchocolade zou hij schuldig zijn aan heling. Toen hij niet werd vervolgd, nam hij het initiatief voor het op de markt brengen van een slaafvrije reep: Tony’s Chocolonely. Op de duurzame top 100 van Trouw staat hij op plaats 16.

 


Blogs

Archief
Peter Bakker: “Bedrijfsleven belangrijkste factor voor verandering”
Door Merijn van Nuland “In feite eten we onszelf op.... lees meer
Duurzaamheid op je bord
Een betere wereld begint met een broodje sprinkhaan. Wel eerst... lees meer
De duurzame vervuiler?
‘Maar zij doen het ook niet!’ Een vaak gehoord argument... lees meer

Video

promo-rioaandemaas

In samenwerking met:

In samenwerking met: