ben-knapen

Ben Knapen

Ben Knapen is demissionair Staatssecretaris van Buitenlandse Zaken in het kabinet-Rutte-Verhagen. Hij is verantwoordelijk voor de portefeuilles Ontwikkelingssamenwerking en Europese Zaken.

Ben Knapen was achtereenvolgens geschiedenisdocent en redacteur buitenland bij NRC Handelsblad. Voor die krant is hij tot 1990 correspondent in Duitsland en de Verenigde Staten. Sinds 1979 is hij ook voor het NOS Journaal correspondent in Duitsland. In 1990 wordt Knapen hoofdredacteur van NRC Handelsblad. In 1996 wordt Ben Knapen senior directeur corporate communicatie, marketing en institutionele betrekkingen bij Philips, waarna hij in 1999 lid van de raad van bestuur bij PCM Uitgevers wordt. Hij is daar verantwoordelijk voor de boekendivisie. Als vrije correspondent in Zuidoost Aziƫ schrijft hij van 2006 tot 2008 voor NRC Handelsblad.

Daarnaast is hij tot zijn aantreden als Staatssecretaris raadslid bij de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid en bijzonder hoogleraar Media en Kwaliteit aan de Radbouw Universiteit in Nijmegen.


Zaal:

Plenaire Zaal

Tijd:

16:00 tot 17:00