ahmed-aboutaleb

Ahmed Aboutaleb

Ahmed Aboutaleb (Beni Sidel, Marokko, 29 augustus 1961) is burgemeester van Rotterdam. Hij is een Nederlandse politicus van Marokkaanse komaf. Aboutaleb is lid van de Partij van de Arbeid. In 1976 kwam de familie Aboutaleb naar Nederland. Na aankomst in Nederland volgde Aboutaleb een aantal communicatie-relateerde opleidigen aan de LTS, MTS en HTS. Na zijn afstuderen was Aboutaleb onder andere verslaggever bij de NOS, Veronica en RTL Nieuws.

In 2004 maakte Abouteleb zijn officiële entree in de Amsterdamse politiek. In dat jaar volgde hij Rob Oudkerk op als wethouder onderwijs, jeugd, werk en inkomen. Bekendheid bij het bredere publiek kreeg Aboutaleb pas na de moord op Theo van Gogh en zijn pogingen om verschillende bevolkingsgroepen bij elkaar te brengen.

In 2007 maakte Aboutaleb de overstap van de lokale politiek naar de nationale politiek in Den Haag. In het kabinet Balkenende-IV bekleedde Aboutaleb de functie van staatssecretaris van onderwijs, cultuur en wetenschap. Den Haag bleek uiteidelijk voor Aboutaleb een korte tussenstop naar Rotterdam, waarbij hij in 2009 werd geïnstalleerd als burgermeester.

 

Zaal:

Plenaire Zaal

Tijd:

10:00 tot 11:00