teun-van-de-keuken

Teun van de Keuken

Teun van de Keuken (Amsterdam, 4 september 1971) is een Nederlands journalist en televisie- en radioprogrammamaker. Samen met Roland Duong heeft Van de Keuken een eigen televisieproductiebedrijf, waar onder andere De slag om Brussel en de Keuringsdienst van Waarde. Daarnaast was hij met Gijs Groenteman trendwatcher voor Nieuwe Revu en heeft hij radioprogramma’s gepresenteerd op Radio 1, 3 en 5, waaronder namens LLiNK Desmet Live, later OBA live. In 2008 presenteerde hij het programma Spraakmakers voor Het Gesprek. Op 9 juni 2010 presenteerde Van de Keuken voor de VPRO een alternatieve verkiezingsavond op Nederland 3.

Naast zijn televisiewerk is Van de Keuken schrijver van een wekelijkse column in het wetenschapskatern op zaterdag van Het Parool. Zijn columns gaan meestal over duurzaamheid maar soms behandelt hij ook andere politieke en maatschappelijke thema’s.

Van de Keuken was initiatiefnemer en naamgever van de actie Steun Teun en Tony’s Chocolonely, toen hij zichzelf aangaf als medeplichtige aan slavernij omdat hij deze door het consumeren van chocola in stand hield. Tijdens Rio aan de Maas is Teun van de Keuken de dagvoorzitter.

Zaal:

Plenaire Zaal

Tijd:

10:00 tot 17:00